Safta o sylta

Safta o sylta

  • 12 Recept
Havtorns marmelad

Havtorns marmelad

För några år sedan fick jag några havtornsbuskar av min mormor. Två stycken Julia och en Romeo, det gäller nämligen att ha både han ochhonplantor för att få bär, men eftersom dessa hanar är väldigt produktiva kan man ha flera honplantor på en hanplanta
Blåbärssylt med vanilj

Blåbärssylt med vanilj

Litet och runt. Blått och fint. Gottoch nyttigt. Jag älskar att äta blåbär rakt upp och ner, det är ju så vansinnigt gott i sig själv, eller med en klick vaniljglass till
Hemgjord fikonmarmelad

Hemgjord fikonmarmelad

I helgen hade jag en liten tjejkväll hemma hos mig, ochsom vanligt blev det lite blandade godsaker – vin, ost, kex, frukt, chark och marmelad förstås
Jordgubbsmarmelad med vanilj

Jordgubbsmarmelad med vanilj

Skölj och ansa jordgubbarna. Blanda med syltsocker i en gryta. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna i grytan
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

Skålla plommonengenom att lägga några i taget i en gryta med kokande vatten. Låt dem ligga i vattnet någon minut
Tomatmarmelad med vanilj och lime

Tomatmarmelad med vanilj och lime

För länge sedan köpte jag en burk med tomatmarmelad på en julmarknad och sen dess har jag tänkt att jag ska göra min egen tomatmarmelad
Kryddig tomatmarmelad

Kryddig tomatmarmelad

Marmeladen får en härlig röd färg, men du kan också använda tomater av andra färger. Lägg in sommarenstomater nu när de har mycket smak
Hallonsylt med touche av vanilj

Hallonsylt med touche av vanilj

Hemkokthallonsyltoch nystekta pannkakor, få saker slår väl det. Grundreceptet är hämtat från Receptfavoriter
Björnbärs(cumberland)sås, eller något i den stilen

Björnbärs(cumberland)sås, eller något i den stilen

Jag hade helt glömt av att bloggaom såsen jag lagade till lantpatén härom veckan. I brist på bättre namn väljer jag att kalla den för en variant på cumberlandsås , väl medveten om att detta inte alls är korrekt
Björnbärsgelé

Björnbärsgelé

Förr om åren, innan jag hade en blogggjorde jag alltid björnbärsgelé. Det är så gott till höstgrytornaoch viltkött