kakor

kakor

  • 5 Recept
Bountybollar

Bountybollar

Ingredienser Portioner. 20 st 50 g smält smör 100 g riven kokos 2 dl florsocker 1/2 dl vispgrädde 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
TOSCAKAKOR (GLUTENFRIA)

TOSCAKAKOR (GLUTENFRIA)

Smarriga toscamuffinskakor och superenkla att attgöra, idén fick jag  härifrånDetta behöver du. Blanda den rivna mandelmassan medvattnet och oljan, när mandelmassan har mjuknat/smält är det dags att tillsättamuffinsmixen, rör tills smeten är jämn,klicka i smeten i aluminiumsformar(40 stycken) klicka bara i så att det täckerhalva formen (själv hade jag nog liteför mycket i vissa former)Grädda kakorn i 175 grader varm ugn17-18 minuter. Under tiden kakorna står i ugnen sågör du glasyrenBlanda alla ingredienser i en kastrulloch ge det ett snabbt uppkokNär kakorna stått inne i ugnen i 17-18 minuter brer du på glasyrenpå kakorna och ställerin dom i ugnen ytterligare ca 2 minuterNär glasyren stelnat och fått lite färgär dom klara. Kakorna var lite svåra att få ur formarnaäven när dom hade svalnat, men jag la dom i en burk ock frös in dom och när dom väl var frystaså gick formarna att ta bort hur enkelt som helst 1 paket Mix
Citronmuffins med glasyr

Citronmuffins med glasyr

Citronmuffins ca 18 små. 3 1/4 dl fin mjölmix. 2 tsk bakpulver. 1 ½ tsk vaniljsocker. 1 citron, rivet skal. 50 g smör