KAKOR

KAKOR

  • 6 Recept
Marängkrisptårta

Marängkrisptårta

4 st äggvitor 3 dl strösocker 3 dl vårgårda puffat rostat ris eller Rice Krispies (rispuffar)
TOSCAKAKOR (GLUTENFRIA)

TOSCAKAKOR (GLUTENFRIA)

Smarriga toscamuffinskakor och superenkla att attgöra, idén fick jag  härifrånDetta behöver du. Blanda den rivna mandelmassan medvattnet och oljan, när mandelmassan har mjuknat/smält är det dags att tillsättamuffinsmixen, rör tills smeten är jämn,klicka i smeten i aluminiumsformar(40 stycken) klicka bara i så att det täckerhalva formen (själv hade jag nog liteför mycket i vissa former)Grädda kakorn i 175 grader varm ugn17-18 minuter. Under tiden kakorna står i ugnen sågör du glasyrenBlanda alla ingredienser i en kastrulloch ge det ett snabbt uppkokNär kakorna stått inne i ugnen i 17-18 minuter brer du på glasyrenpå kakorna och ställerin dom i ugnen ytterligare ca 2 minuterNär glasyren stelnat och fått lite färgär dom klara. Kakorna var lite svåra att få ur formarnaäven när dom hade svalnat, men jag la dom i en burk ock frös in dom och när dom väl var frystaså gick formarna att ta bort hur enkelt som helst 1 paket Mix
Falsk Toscakaka

Falsk Toscakaka

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter