Efterrätt

Efterrätt

  • 17 Recept
Tiramisu

Tiramisu

Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Och här kommer efterrättstipsen. När man har ätit förrätt, varmrätt och det är dags för efterrätten, så är den lagom frusen
Rabarberkompott med biscottismul

Rabarberkompott med biscottismul

1. Skala rabarbern om den är grov. Skär den i bitar och lägg i en kastrull tillsammans. med socker, vatten och kanelstång
Pannakotta

Pannakotta

Blötlägg gelatinbladen i kallvatten. dom ska ligga i 5 min. Häll grädden och sockret i en kastrull och värm försiktigt tills första bubblan kommer
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Plommongalette med mandelbotten

Plommongalette med mandelbotten

 . Efter att ha tittat runt i bildarkivet hittade jag den här pajen som jag glömt att visa er - huja. Den bakades under en period i september när vi plockade mängder av plommon, åt plomminpaj, plommonkompott och kokade plommonmarmelad
Chokladmousse med Amaretto

Chokladmousse med Amaretto

Hacka chokladen och lägg i en glasskål. Smält chokladen i mikron 1–2 minuter. Rör först ner ägget under kraftig vispning och rör sedan ner äggulan
Ljuvlig citronglass

Ljuvlig citronglass

Ljuvlig citronglass. 21 juli 2015, 14. 05. Hej. Inte något direkt glassväder här idag, regn och åter regn. Man kan ju nästan tro att det är oktober och inte mitt i juli, så vi har bokat in en biokväll och det är ju rätt mysigt det också
Hjortronparfait

Hjortronparfait

Men det var en underbart god efterrätt som var väldigt enkel att göra, dessutom ska den förberedas dagen innan
Hjortronparfait

Hjortronparfait

Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning
Hjortron parfait

Hjortron parfait

- glass, Efterrätter. choklad, dessert, efterrätt, glutenfri blogg, glutenfri efterrätt, glutenfri parfait, glutenfria köket, glutenfriakoket
Ljummen fruktsallad till efterrätt

Ljummen fruktsallad till efterrätt

Den här fruktsalladen kan jag verkligen rekommendera till efterrätt. En härlig kontrast mellan spröd mandelmassa, ljummen frukt och krispiga nötter
Crème brûlée

Crème brûlée

Om det blir över en massa äggulor när du bakar kan du göra en härlig crème brûlée, en ljuvlig kräm som gräddas i vattenbad i ugnen
Crème brûlée

Crème brûlée

Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna. Det slinker ju ner så lätt och behöver inte tuggas och det är trots allt min mammas favoritefterrätt
Snabb dessert i glas

Snabb dessert i glas

07 Nov. 19. 41. Twitter. Facebook. Snabb dessert i glas. 0kommentarer. Detta är en dessert som man snabb slänger ihop om man får oväntat besök