Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
. Efter att ha tittat runt i bildarkivet hittade jag den här pajen som jag glömt att visa er - huja. Den bakades under en period i september när vi plockade mängder av plommon, åt plomminpaj, plommonkompott och kokade plommonmarmelad
Ljuvlig citronglass. 21 juli 2015, 14. 05. Hej. Inte något direkt glassväder här idag, regn och åter regn. Man kan ju nästan tro att det är oktober och inte mitt i juli, så vi har bokat in en biokväll och det är ju rätt mysigt det också
Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning
bakblogg, dessert, fest, festlig dessert, festlig efterrätt, glace au four, glace au four recept, glace au four utan sockerkaka recept, glass i ugn, inredningsblogg, kalas, matblogg, Nyår, nyårs efterrätt, systrarna m, systrarnam, tomtebloss
Jag har vuxit upp med många karamellpuddingar (créme caramel) till efterrätt på söndagsmiddagarna. Det slinker ju ner så lätt och behöver inte tuggas och det är trots allt min mammas favoritefterrätt