Gubbröra Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Supergod. 4 portioner1 burk ansjovisfilé, 125 g4 hårdkokta ägg1 rödlök1/2 dl gräddfil1/2 dl créme fraiche1/2 dl hackad dill1/2 dl hackad gräslökVitpeppar(Ansjovisspad)Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken Mat 365
Evas sillröra 1 brk matjesill (200 g). Hacka 2 ägg och strimla purjolöken. Rör ihop med resten. Låt stå till dagen efter Matklubben.nu
Gittans sillröra Låt sillen rinna av väl och hacka den fint. Blanda ner ägg, sill, kaviar och lök tillsammans med dill och gräslök i creme fraichen Hemmets Journal
Inlagd sill på olika sätt till julbordet och Tomten lucka 10 Idag får du mitt bästa recept på inlagdsill. Julsill. Sötningen påverkar inte hållbarheten på inläggningen, salt sillinlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid Birgitta Höglund´s Mat