Tisdag 17 maj 2016. Färgglatt och vegetariskt, enkelt och gott. Ja, idag blir det en ny favoriträtt som vi bjuder er på och som vi redan hunnit äta ett par gånger på väldigt kort tid
Ännu en variant på panerad och fylld lövbiff då vi fastnade för den med skinka så gjorde vi en annan variant denna gång med en annan sorts färskost och salami i och blev minst lika gott som förgående delikatess, vi hade svårt att avgöra vilken vi gillade bäst
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Mixa samman marinaden och marinera i minst 1h. Trä upp på spett och grilla. Karlarna gjorde som så att spetten fick färg och lades sedan i en ugnsform, då de vart något svåra att vända
Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten
Kinesisk Wokad Biff med Lök samt Stekt ris. Börja med. 425 gr Karré, (tunn, tunn strimlad). Jag stoppade den i frysen 2 timmar före för att det skulle vara lätt att skära tunt
De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Bröden är mjuka och lite sega vilket gör att de håller ihop bra även när de fylls med lite blötare fyllning
Det har har varit världens hype om sötpotatis ett tag nu och jag själv älskar dom men har fastnat lite i pommes spåret och fick lov att utvidga mina vyer under veckan