Kokboken

Kokboken

  • 12 Recept
Liten förrätt

Liten förrätt

H. ä. r. k. o. m. e. t. i. p. s. å. n. y. c. g. d. h. u. l. f. ö. D. a. b. ". v. x. K. ♥. -. 2. T. 4. R. 1. j. ½. ,. L. F. S. B. V. s t
Vaniljfylld toscakaka

Vaniljfylld toscakaka

Vaniljfylld toscakaka. Hej. Idag gjorde jag en väldigt god toscakaka med vaniljfyllning. Alla tog minst två bitar så den hade strykande åtgång
Sommarkaka

Sommarkaka

En väldigt god långpannekaka som passar perfekt som sommarfika. ) Den går väldigt snabbt att tillaga och ingredienserna har man oftast hemma
Goda Maränger

Goda Maränger

Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa till ett fast skum
Råglimpor

Råglimpor

Råglimpor. 2 bröd. 50 g jäst. 5 dl vatten, 37°C. 2 dl sirap. 1 tsk mald pomerans. 1 tsk mald ingefära. 1 msk salt. 3 dl rågmjöl
Mördegskakor med kardemumma

Mördegskakor med kardemumma

Rör smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt äggen, ett i taget och gör ordentligt. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta samman allt till en smidig mördeg
Kardemummakaka

Kardemummakaka

Kakor med kardemumma är ytterligare en svaghet jag har. De här heter enligt receptet hästskor och om ni sett hur de såg ut när jag försökte få till hästskoformen skulle ni förstå varför jag den här gången valde att rulla små raka korvar och platta till dem
Ankis Chokladbakelser

Ankis Chokladbakelser

Sätt ugnen på 160°. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll upp i vanliga (bull-,) aluminiumformar och grädda 15 minuter, inte mer, kakorna ska inte se färdiga ut