Middag

Middag

  • 11 Recept
Pasta med lövbiff

Pasta med lövbiff

Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Rör ner vitlöksost, grädde, vatten och fond och koka upp
Raggmunk med bacon

Raggmunk med bacon

Sikta och vispa ner mjölet i mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt ägget. Skala och riv potatisen fint och vispa ner i smeten ihop med saltet
Flygande Jakob

Flygande Jakob

Rensa kycklingköttet från ben och skinn och dela köttet i bitar. Lägg kycklingen i en form. Strimla baconet och stek nästan knaprigt
Kycklingfärsbiffar med rödbetsbulgur

Kycklingfärsbiffar med rödbetsbulgur

Lägg ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, senap, dragon, kycklingfond, salt och peppar och arbeta ihop till en smidig färs
Italiensk kycklingpasta

Italiensk kycklingpasta

Strimla kycklingen och bryn den i en stor stekpanna med smör. Salta och peppra. Skala och hacka vitlöken och lägg ner i pannan tillsammans med sköljd spenat och strimlade tomater
Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av. Skär baconet i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök
Bakad potatis med kycklingröra

Bakad potatis med kycklingröra

Skölj, torka av och stick med en provsticka eller gaffel i potatisarna på några ställen. Baka potatisarna på ugnsgallret mitt i ugnen, ca 45 minuter
Kycklingbiffar med örtsås

Kycklingbiffar med örtsås

Blanda färs, lök, salt, peppar, basilika, majsstärkelse och mjölk till en smet. Forma till biffar. Stek dem i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Tonfisksallad

Tonfisksallad

Tvätta och koka potatisen. Häll på kallt vatten och låt potatisen kallna. Skölj alla grönsaker. Strimla sallad, tomat, gurka, morot och lök, och lägg upp på ett fat