Glutenfritt

Glutenfritt

Glutenfritt Naanbröd

Glutenfritt Naanbröd

Glutenfritt Naan 6 kakor. Det finns en massa olika sorters indiska bröd. Inte lika många som det finns indier, men ändå många
Glutenfria chokladsnittar

Glutenfria chokladsnittar

Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr. Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten
HALLONGROTTOR (Glutenfria)

HALLONGROTTOR (Glutenfria)

300 g smör1½ dl strösocker1 st. ägg1 paket semper mix (semper fin mix)1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsockerfyllning
Glutenfria kolakakor

Glutenfria kolakakor

Till ca 40 kakor behövs. 150 gr smör. 4 dl glutenfri mjölmix (lailas blå hade jag). ½ dl pofiber. 3 msk ljus sirap
TOSCAKAKOR (GLUTENFRIA)

TOSCAKAKOR (GLUTENFRIA)

Smarriga toscamuffinskakor och superenkla att attgöra, idén fick jag  härifrånDetta behöver du. 1 paket Mix Wells glutenfria muffinsmix2 dl vatten 2 dl olja (rapsolja)150 gr grovriven mandelmassaToscaglasyr
Glutenfri Rabarberpaj

Glutenfri Rabarberpaj

Rabarberpaj.  . Väldigt god rabarberpaj. Bakas utan mjöl och socker. Passa på nu när man får tag på färska rabarber
KÖTTFÄRSPAJ (Glutenfri)

KÖTTFÄRSPAJ (Glutenfri)

En jätte god paj gjorde jag i dag till middagDet här behöver duPajdegen hittar du här Pajdeg till matpajerFyllning

Naturligt Glutenfria Kärleksmums

Här har vi naturligt glutenfria kärleksmums. Dessa går även bra att frysa in och ta fram vid behov. För att få så bra resultat som möjligt är det bästa att man väger ingredienserna
Glutenfritt formbröd

Glutenfritt formbröd

Jag brukar ge bort glutenfritt bröd ibland och det var barnet som tog emot det. Jag har tidigare prövat att byta ut Finax röda mix med vetestärkelse till Semper finmix som är naturligt glutenfritt men inte blivit så nöjd då, varken med smak eller konsistens då det blivit lite för torrt och smaklöst till smörgåstårta, det har även gästerna tyckt
Glutenfria havrekakor med choklad

Glutenfria havrekakor med choklad

Innan dottern fick sin glutendiagnos så var dessa chokladdoppade havrekakor en av hennes favoriter. Nu har jag provat mig fram till en glutenfri variant (utan mjölmix), jag använde potatismjöl istället för vanligt mjöl
Mjukt glutenfritt tunnbröd

Mjukt glutenfritt tunnbröd

Detta recept hittade jag på matklubben. Fick göra om det lite då jag inte så ofta använder Lailas blåa mjöl, vilket det är i grundreceptet
Glutenfritt ljust matbröd

Glutenfritt ljust matbröd

Det här är ett fantastiskt gott vitt glutenfritt bröd. Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
DUMLEKAKOR (GLUTENFRIA)

DUMLEKAKOR (GLUTENFRIA)

Nu var det jätte länge sen jag bakadekakor, men fick ett ryck igår, denna gång så blev det supersmarriga dumlekakor,receptet jag följde hittade jag hosMAWIWA DESIGN som har en massagoa glutenfria gosaker

Glutenfritt Potatisbröd

Ett riktigt gott och lättbakat bröd som är naturligt glutenfritt. Ett riktigt gott och lättbakat bröd som är naturligt glutenfritt
BUDAPESTRULLE (GLUTENFRI)

BUDAPESTRULLE (GLUTENFRI)

I dag så skulle jag bjuda min bror och hansfamilj på fika, och eftersom jag gjordebearnaisesås i går så hade jag äggvita kvarprecis 6 stycken som det ska vara i dennaljuvliga tårta och den är så lätt att göraSen så tycker jag att det är så bra att denär naturligt glutenfri, och den är sååååååågod den bara smälter i munnen, så har du inte gjort en budapestrull så måste du testadu kommer inte att ångra digDetta behöver du till denna sötnos
KANELBULLAR (GLUTENFRIA)

KANELBULLAR (GLUTENFRIA)

Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmtSmula ner jästen rör om så jästen löses uppTillsätt sedan fiberhusken och låt detsvälla i 10 minuterEfter 10 minuter tillsätter du resten av ingrediensernaSirap-kesella-salt-socker-mjölmixenArbeta i maskin i minst 10 minuterLåt degen sedan jäsa i 40 minuter under bakdukNär degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord(mjölat med glutenfritt mjölmix såklart)Knåda degen så den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smörströ över socker och kanel, rulla ihop den ochdela den i 20-24 bitar, lägg bitarna i bullformarsom du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare20 minuter under bakduk, gör samma sak med den andra deg bitenPensla bullarna med uppvispat ägg strö på pärlsockeroch flagad mandelGrädda bullarna i 250 grader mitten av ugnen i 10 minuter, sen är det bara att njuta av underbart goa mjuka härliga kanelbullar, för dom är jätte goa´ 150gr smör
Glutenfria kolakakor

Glutenfria kolakakor

Sempers glutenfria mjölmix fungerar bra i dessa väldigt goda, enkla och populära kakor. Receptet som jag utgått från hittade jag på en trevlig blogg som heter Hanna & Astrid