ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
Idag är det 1 maj och det är dags att fira in våren (bland annat…). Leila Lindholms sega kladdkaka från ”a piece of cake” är en av alla fantastiska kladdkakor och passar väl utmärkt en dag som denna
Gör så här. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. 2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen
Värm mjölken fingervarm, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumna degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Tyvärr gick jag inte vidare till finalen i årets hemmakonditor, men tacka alla som röstade. Min mans arbetskamrater erbjöd sig att provsmaka och bedöma mina bakverk istället för juryn i Stockholm, så idag fick de provsmaka maffiga choklad cupcakes
I dag var det vant-premiär på morgonens cykeltur till jobbet. Jag försökte cykla utan jacka hem, då det var soligt och fint, men fick stanna och klä på mig