Kjell

Kjell

  • 3 Recept
Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Siraps limpa

Siraps limpa

Siraps limpa. 50 g smör. 5 dl filmjölk. 50 g jäst. 2 dl sirap. 2 tsk salt. 6 dl vetemjöl. 6 dl rågsikt. Smält smöret och bland i filen
Helstekt karré i ugn, med mustig sås

Helstekt karré i ugn, med mustig sås

Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Jag tog en kryddblandning som heter Vilda Fantasier och som innehåller dragon, rosépepar, lök, cayenne, paprika och vitlök