Vänd ned äpplen och surkål, låt det fräsa i några minuter. Smaka av med salt, peppar och fond. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och fräs fläskoch lök i 10 minuter. Häll i fond och vin, lägg i kryddor och koka sakta under lock i 1 timme. 200 g sidfläsk, rökt utan svål, tärnat
Servera med rökt skinka, kokt potatis och tomater. Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt. Lägg ner palsternacksskivorna och koka dem nätt och jämnt mjuka
Häromdagen stod en representant i en affär och delade ut smakprov på det här underbara pålägget. Jag var visserligen hungrig då just, men att ett pålägg kunde vara så här gott var en riktig överraskning
Hittade väldigt fint röktfläsk från familjen Pettersson på Väddö, inte allt för långt härifrån. Plockade spenat från landet (det blir inte så mycket, svårodlat) men ack så gott och grävde upp mer fin och ljus potatis
Avgörande för att sidfläsket ska hinna suga åt sig rökaromerna och inte bli färdigt för fort, är att rökning sker med så kallad indirekt tillagning, som innebär att värmekällan är skild från köttet