I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998. Det är skönt på ett sätt för vi har haft så mycket omkring oss den senaste tiden men det hade varit trevligt att vara på någon nyårsfest
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
I sommar presenterar jag och Patchwork – Vinet till vego tre olika snittar som passar perfekt som tilltugg till fördrinken eller som en enkel förrätt till en middag
Kalas och jul som nalkas och sen behöver man något extra gott en grå och blåsig novemberlördagskväll som igår då jag beslutade att vi skulle äta en förrätt
Gör man skålarna på runda tunnbröd så blir det perfekt formade skålar och de blir mindre till storleken än mina här under och är därmed perfekta att servera en förrätt i
Kräftsjtärts och mangopaj ca 6 pers 1 smördegsrulle Fyllning 1 dm Hackad purjo (den vita delen) 200 g philadelfiaost (gärna smaksatt) 2 dl creme fraiche salt, peppar Garnering 1 brk kräftstjärtar ½ brk cocktailtomater 1 tärnad mango (eller 1 brk) dillfrön machesallad Gör så här Grädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter (nagga botten) Blanda den hackade purjolöken (vita delen), philost, creme fraiche, salt och peppar
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då
Det är en hel del som kikar in i vårt kök efter att ni letat efter drinktilltugg, "superduper enkla drinktilltugg" och "plockmat eller drinktilltugg" är två av de mest lästa inläggen vi har bjudit på genom åren