Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Igår gjorde jag en grekisk köttgryta som jag bloggat om tidigare nämligen Stifado. Använde mig av högrev men tror att grekerna även använder kaninkött för denna grytan
En riktigt god gryta låter lite väl enkelt men det är just vad den här grytan är. En riktigt god gryta (4-6 portioner)600g grytbitar av valfri sort (jag tog sojabitar)