Mina favoriter

  • 9 Recept
Mina favoriter

Gör en egen örtolja

Detta är en del 1 Morotslivs serie om vilda växter och deras användning. Nu kommer juni och det är just nu, före midsommaren, som är den bästa tiden att plocka örter och växter

Dillolja och grönt salt!

Nu när dillkronorna står höga och doftar förföriskt så kan man göra denna goda olja av de som finns kvar efter kräftskivan
Krämig nässelsoppa

Krämig nässelsoppa

Det gäller att passa på och njuta av de sista nässlorna, innan det är för sent. Den här krämiga nässelsoppan är en helt underbar förrätt, eller hel maträtt med en macka till
Piroger

Piroger

Blanda ihop ingredienserna till degen ordentligt och ställ in i kylen att vila 1 timme. Gör under tiden köttfärsfyllningen
Pirog med kycklingröra

Pirog med kycklingröra

Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader
Kall Räkpaj / Skaldjurspaj

Kall Räkpaj / Skaldjurspaj

Här kommer receptet på en av mina favoritpajer, det är en kall paj som passar perfekt en helt vanlig fredag som idag med en sallad till eller på en buffé
Kall lax- och räkpaj

Kall lax- och räkpaj

Smula brödet i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det i matberedaren. Blanda. Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt
Kall räkpaj

Kall räkpaj

Kläm ihop pajdegen, nagga det med en gaffel och grädda den i 200 grader ca 15-20 min, tills den har fått lite färg
Nyttig müsli / Healthy granola

Nyttig müsli / Healthy granola

Jag har alltid älskat müsli & flingor, sjävlklart uppvuxen med den söta varianten. Tyvärr innehåller de ju otroligt mycket socker så bestämde mig för att prova att göra en egen, letade runt lite bland olika recept men satte till sist ihop det här själv