Kerstins kokbok

Kerstins kokbok

  • 10 Recept
Allt gott
Körsbärsmarmelad med vanilj

Körsbärsmarmelad med vanilj

Lovade att återkomma med recept på min saft- och syltningsfestival när jag var hemma i Västergötland och här kommer nu en fantastisk god marmelad jag gjorde
Körsbärsmarmelad med smak av vanilj!

Körsbärsmarmelad med smak av vanilj!

Det finns fortfarande massor av körsbär i mina svärföräldrars trädgård och jag som älskar körsbär kunde inte låta bli att plocka lite till
Mor Annas flädersaft

Mor Annas flädersaft

är nu upptappad. Receptet kommer från min mormor. Mormor Anna-Gretas flädersaft. 50 fläderblommor4 stora citroner4 kg socker3 l vatten90 g citron- el vinsyraSkär citronerna i tunna skivorBlommor, citroner och syra lägges i en hinkKoka upp sockerlagen som hälls het över blommornaLåt stå i fem dygnSila saften och tappa upp på flaskorNjut av härligt frisk och god saft
Gluten- och laktosfri ostkaka

Gluten- och laktosfri ostkaka

En av döttrarna, som är laktosintolerant, höll på att fullständigt försmäkta av längtan efter ostkaka
Grekisk potatisgratäng

Grekisk potatisgratäng

Sätt ugnen på 250°. Skär potatisen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök i smör- &rapsolja i en stekpanna
Italienskt brytbröd glutenfritt

Italienskt brytbröd glutenfritt

Blanda samman degen enligt beskrivningen på förpackningen, låt degen vila 30 min. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en fyrkant - som när man gör vanliga kanelbullar
Glutenfritt grekiskt bröd

Glutenfritt grekiskt bröd

Blanda mjölmix, Fibrex och salt i en bunke. Rör i ost, oliver och örtkryddor. Smula i jästen. Tillsätt olja, sirap, ägg och vatten och arbeta degen kraftigt i 3-4 minuter
Grekiskt lantbröd

Grekiskt lantbröd

Foto. Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade. De kräver få ingredienser men mycket tid för jäsning, men har du tiden så är det definitivt värt det