Kerstins kokbok

Kerstins kokbok

  • 32 Recept
Korv och rotsaker i ugn

Korv och rotsaker i ugn

Ida sover och de andra är på hockey, själv sitter jag i soffan och bestämmer över både tv-fjärrkontrollen och datorn
TOMATSOPPA PÅ UGNSBAKADE FÄRSKA TOMATER

TOMATSOPPA PÅ UGNSBAKADE FÄRSKA TOMATER

Tomatsoppa is da shit. Det är verkligen hur lätt som helst att göra och fantastiskt gott. Jag har tidigare gjort på krossade tomater, vilket också är gott, men efter tomatsommaren vi haft i år är färska ett måste
Tomatsås på färska tomater

Tomatsås på färska tomater

Nu i dessa tomattider så måste man försöka komma på vad man ska göra med alla tomater som finns i växthuset
Rabarberchutney

Rabarberchutney

  Ingredienser. 1 kg rabarber4 rödlökar 3 msk ättika 24 % 1,5 dl vatten Skär ner rabarbern och rödlöken i bitar och lägg detta i en gryta tillsammans med ättikan och vattnet
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Blanda rabarber, lök, ättika, vatten och socker. Låt koka sakta i 10 minuter. Skumma väl. Tillsätt aprikoser, chilifrukter, curry samt ingefära och låt detta koka ihop i 30minuter
Bröd på 2 ingredienser!

Bröd på 2 ingredienser!

Mosa ihop 50 gram havregryn med 150 gram keso. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader tills brödet har fått fin färg
Krämig rotfruktssoppa

Krämig rotfruktssoppa

Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar. Koka upp buljongen i en kastrull
mustig linssoppa på gröna linser

mustig linssoppa på gröna linser

Receptet kommer från Bonniers Kokbok. Mustig gryta som värmer gott. Behövs inget kött. Tror jag ska dra på lite mer på kryddningen nästa gång, med lite mer vitlök
Afrikansk kikärtsgryta

Afrikansk kikärtsgryta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Grytan 1 st gul lök(ar) , Finhackad 1 burk(ar) krossade tomater 2 dl buljong 5 msk jordnötssmör 300 gram kikärtor , kokta 50 gram cashewnötter , Naturella 1 msk curry 1 tsk oregano 1 tsk chilipeppar , Mild 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar , grovmalen Köp receptet
Linssoppa med vitkål och apelsin

Linssoppa med vitkål och apelsin

Den här linssoppan, med vitkål och apelsin, är ytterligare en av alla de maträtter som visade sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli när jag läste receptet (jag måste nog vara en ganska kräsen receptläsare eftersom det fenomenet inträffar så ofta
Varm kycklingsallad

Varm kycklingsallad

Rensa kycklingen och dela köttet i mindre bitar. Fräs champinjonerna i lite margarin. Blanda kyckling, ris, majs, champinjoner och ketchupen i en bunke, blanda väl
Fläderblomssaft

Fläderblomssaft

I år skulle det ske. Jag skulle göra min första egna flädersaft. Är ju bortskämd med att ha en mamma som gör världens godaste flädersaft
Hemgjord bounty

Hemgjord bounty

Tilde har bakat bounty och herrejösses så goda de blev - Ni måste testa. Antal bountys beror på hur stora du gör dem
Bountybollar

Bountybollar

Gjorde bountybollar igår och de blev så goda. -), har sett detta recept i många andra bloggar och vet egentligen inte vart receptet kommer från första början, men himla mumsiga är de iallafall
Mandelgratinerad kyckling

Mandelgratinerad kyckling

Befria kycklingen från skinn och ben. Dela den i mindre bitar. Lägg dem i en smord eldfast form. Skär persikorna i mindre bitar och stick ner dem mellan kycklingbitarna
Äppelbiff med lingonsås

Äppelbiff med lingonsås

Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla i 10 min. Tillsätt ägg, salt, lök, vitpeppar, kryddpeppar, persilja och grovrivet äpple