" Något som jag länge har velat testa är Chiasylt, men har aldrig fått tummen ur. Perfekt att använda denna sylt på gröten, i keson eller som ett alternativ till 'marmelad'
Så här gör du. Tina bären och mosa med en gaffel. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Ät tillsammans med valfria pannkakor, till gröten eller yoghurten
När jag gjorde bananpannkakor sist så slängde jag ihop någon slags chiasylt som blev väldigt god. Tina hallonen och rör ihop alla ingredienser till en sylt sen är det klart
Det här är den enklaste sylten man kan tänka sig, och den blir även fantastiskt god. Chiafrön är fantastiska på att absorbera vätska, och det är dessa små frön som ger den här sylten en fast konsistens
Här kommer ett recept på en nyttigare variant på sylt, utan tillsatt socker och onödiga tillsatser. ) Det går att dela basen till sylten på tre för att göra tre syltsmaker, men jag delade den bara på två denna gång
Till pannkakorna idag åt jag sockerfri vaniljkvarg, mandelsmör och hallonchiasylt. Chiasylt. Sylten är här nygjord och har därför inte hunnit svälla, därav den lösa konsistensen
Jag älskar frukost, så idag lyxade jag till det med Paleo Våfflor och raw chia sylt till. Jag har inte köpt en syltburk i affären på säkert två år, då jag helt slutat med vitt socker