Paj

Paj

  • 5 Recept
Vol-au-vent

Vol-au-vent

För lite sen var mina föräldrar och Lisa (vän till familjen) på middag. Till förrätt bjöd jag på en vol-au-vent
Pizza Bianca

Pizza Bianca

Pizzadeg. Blanda jäst, salt, olivolja och fingervarmt vatten (37 grader) i bunke. Rör i mjöl, liti omgångar, tills degen blir fastt och smidig
Ostkringlor

Ostkringlor

Rulla ut smördegen på papperet. Fyllning. Blanda färskost, parmesanost, persilja, pekannötter till en jämn smet
Västerbottenpaj – recept

Västerbottenpaj – recept

Pajdegen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen