1. Dela kycklingen i portionsbitar och drag av skinnet. 2. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i lagerblad, persilja, hönsbuljong och den ena gula löken som du skalar och klyftar
Hösten kom som ett brev på posten. Hur fint vädret än varit de sista veckorna så tackar nu björklöven för sig, dagarna blir kortare och ljusen på köksbordet är för jämnan tända
På trettondagsafton bjöd vi på denna läckra soppa som förrätt. Att ugnsrosta grönsaker och rotfrukter ger en fin smak, och bidrar i synnerhet till att just denna soppa blev så lyckad
Färgglad mat gör mig glad. Hur kan man inte bli lite gladare av en solgul middagstallrik som den här. Quinoa ger kycklingsalladen lite mer tugg och den krämiga, sötstarka dressingen är ju helt enkelt skitgod om jag får uttrycka mig så
Baksidan av en större lägenhet, mer yta att plöja igenom på städdagarna. En timme in i storstädningen och jag kände spontant att det var dags för en matpaus, så nu sitter jag tittandes på en av katterna som tycks ägna sig åt någon form av personlig revolt mot mig
Fräsch sallad med citronstekt aubergine och linskräm med en touch av ingefära. När jag gick hem från jobbet idag och funderade på vad jag skulle äta för lunch var citronstekt aubergine det enda jag kunde tänka på