Anka

Anka

  • 5 Recept
Anka med krossad potatis och spenat

Anka med krossad potatis och spenat

Nästan allt fett på anka sitter i skinnet och försvinner under tillagagning, kvar blir ett magert, saftigt och gott kött
Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Anka med blomkål- och potatispuré

Anka med blomkål- och potatispuré

Servera som en liten hög på toppen av ankan. Sätt ugnen på 150°C. Torka av ankfilén med hushållspapper och halstra den med skinnsidan nedåt i en grillpanna eller på grillen
Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap

Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap

Ingredienser Portioner. 4 Potatisfondant 4 bakpotatisar 4 dl olivolja 3 vitlöksklyftor några timjankvistar Ankbröst 600 g ankbröst salt och peppar Lök- och portvinssirap 100 g röd steklök 2 gula lökar 3 salladslökar 2 msk strösocker 2 dl portvin 2 msk balsamvinäger majsstärkelse (Maizena) 2 msk mjölkfritt margarin Till servering 1/2 kruka gräslök gärna röda mangoldskott Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare