Oreohavrebollar med karamellströssel. 16 april 2019 @ 21. 39. Idag gjorde jag ett av mina gamla recept på Chokladbollar med Toffeegömma, denna gång skippade jag kolafyllningen och rullade dem istället i karamellströssel, vilket blev lite festligt
Till mitt dessertbord bakade jag allt själv, alltså var all godis hemmagjort. Dels för att jag ville testa lite olika nya recept och dels för att jag tycker att allt smakar bättre hemmabakat, utan konstiga tillsatser =)
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Jag gjorde lite mer fudge nu med mjölkchokladsmak. 36 st3 dl vispgrädde3 dl socker1 dl sirap50 g smör2 msk honung100 g mjölkchokladBlanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka tills temperaturen är 120 grader
1 1/2 dl socker. 1 1/2 dl sirap. 1 1/2 dl grädde. 45 gr smör. 2 msk fin kakao. Kokas till 121 grader. Låt 100 gr mjölkchoklad smälta ner och lägg i bakplåtspapper klädd form 20x20cm
Så vansinnigt god nougat fudge. Kokade denna i lördags. Första koket steg inte riktigt i gradrean och jag tog en promenad med grannen, när jag kom tillbaka var fudgen 163 grader och svart