Den här pajen är en favorit här hemma. Pajdegen är glutenfri och "lätt att ha att göra med", men den som tål gluten kan givetvis byta ut de glutenfria mjölsorterna mot vanligt vetemjöl eller dinkelsikt, och då utesluta fiberhusken
Pajdeg. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig masa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små aluminiumformar, ca 5-6 cm i diameter
Pajerna gick åt som smör i solsken, vilket jag tolkar som ett ytterst bra betyg. Eftersom de smakar bäst när de svalnat så passar pajerna alldeles ypperligt till såväl buffébordet som till sommarpicknicken och går därför också att tillaga ett bra tag i förväg
Här kommer en av förrätterna jag gjorde till vår nyårsmiddag. Receptet kommer från Halv åtta hos mig. Själv tyckte jag att pajen blev jättegod, och den verkade falla de andra i smaken också för när vi hade ätit färdigt var tallrikarna länsade och fatet tomt