Jag älskar bröd och bröd innehåller mycket kolhydrater. Visst är vissa vita bröd ruskigt gott som limpa, baguette, Hönökaka etc men det finns många goda mörka och nyttiga varianter också
Ibland är det tomt i brödskrinet och så står man där och är så där paniksugen på bröd. Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
Lägg ut de färdigkavlade bröden på den varma plåten och grädda direkt på mittfalsen i 7-8 minuter. Värm vatten och olja till 37° och rör ut den smulade jästen med degspadet
Pitabröd. )Dessa schyssta pitabröd är verkligen så himla goda. Hemligheten med pitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer
Det här brödet är väldigt populärt i min familj. Eftersom vi fick besök av släkt när jag var hemma i Luleå, som jag vet också älskar det här brödet, passade jag på att baka det igen
Jag slängde ner lite nötter och brödkryddor men det är heeelt valfritt. Ugnen ska va på 250° och bröden behöver ca 7-10 min på sig för att bli ätbara. Dock så blir brödet mycket godare med lite godsaker i♥ 0,5 dl havregryn