När brödet är färdigt svep det i en handuk och låt svalna så blir skorpan inte så hård. Rör ihop de torra ingredienserna, blanda i 3 dl filmjölk, 1 ½ dl mjölk, 1 dl sirap
Det finns många sätt att baka bröd. Detta är ett bikarbonatsbröd med filmjölk och sirap. Det som kan vara lite klurigt med bröd är att veta när det är färdiggräddat, ett tips är att tempa brödet
Denna gång har jag bakat min makes absoluta favoritbröd med massor med fibrer. Brödet är faktiskt så fiberrikt att han står sig på det mycket längre än en vanlig smörgås
Som med de flesta bröd smakar den som bäst när den fortfarande är rykande varm. De som blir över skivas och fryses med fördel ner för att tinas upp senare, exempelvis i en brödrost
Ingen matig julkalender är fullständig om det inte finns minst ett recept på ett gott julbröd. Bröd bakat med bikarbonat istället för jäst känns skrattretande enkelt att baka när slutresultatet blir så fantastiskt gott som detta