birgitta

birgitta

  • 5 Recept
Picklade morötter och kålrabbi

Picklade morötter och kålrabbi

I Japan äter man ofta picklade grönsaker av olika slag. Jag picklar oftast i 1-2-3-lag, men här gör jag en mer japansk variant som är mindre söt och smaksätter med dillfrön, fänkålsfrön, hel kryddpeppar och några kryddnejlikor
Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn. Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås
Kött i ugn med godaste såsen

Kött i ugn med godaste såsen

Dagens enkla men otroligt goda middag blev en gammal klassiker som vi gör lite då och då (men nu var det länge sedan) med lite olika smaksättningar, i dag valde vi den "vanliga" enkla varianten
Klassisk kalops i godaste skysåsen

Klassisk kalops i godaste skysåsen

Nu har det varit regn och rusk i flera dagar och då passar jag på att laga upp lite långkok, både hemma och på jobbet för att kunna frysa in
Hemmagjorda delicatobollar

Hemmagjorda delicatobollar

Via facebook fick jag ett tips om hemmagjorda delicatobollar. Köpta delicatobollar är egentligen inte någon favorit för mig, men vanliga chokladbollar är ju supersmarrigt