LINGON & KOLAPAJ. 30 oktober 2014, 10. 30. Efterrätter är ite vår starka sida här hemma. Ja,alltså att baka dem är inte problemet utan snarare att när man väl ska äta efterrätten så är man så mätt av maten att man inte orkar med den också
Det är egentligen väldigt enkelt att göra en underbart god apelsinsallad. Det enda är pysslet med att blottlägga klyftorna så de blir hinnfria, men å andra sidan är det just det arbetet som lönar sig så väl när man sedan njuter de mjälla klyftorna med sin saftighet i lagen som tar smak av apelsinsaften och den härliga vaniljen som den kokats med
I fredags testade vi att göra chokladmousse på avokado från boken Mera Vego. Jag har testat en annan variant av denna chokladmousse tidigare som jag gillade och denna gjorde mig inte heller besviken
Koka rabarber, sirap och kanel i 5-6 minuter. Låt svalna. Blanda ner de skivade jordgubbarna. Vispa grädden och blanda sen i crème fraiche och vaniljsocker