Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin 5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot
Passar utmärkt som bjud mat. Hade denna rätt som bjudmat idag och alla älskade den. Tillsätt sedan Tomatpure, pressad vitlök, kalvfond, svart vinbärsgele och soja
Tillsätt sedan lök, paprika kryddan och tomatpuré i grytan. 3 msk tomatpuré. 500 g krossade tomater. Tillsätt buljong, krossade tomater och lagerblad och låt allt sjuda ca 15 minuter. 3 msk tomatpuré. 500 g krossade tomater
Jag har dock inte varit ute så mycket som jag skulle önskat då jag ju måste fixa klart det sista inför bytardagen, men lite sol har jag iallafall fått innan kvällsjobbet