Jag sa ju att jag inte kunde baka. Här skulle bakas. Spanade in vad jag hade hemma, tittade igenom Mia Öhrns fina Mitt eget café (Parasoll) och bestämde mig för hennes chokladbakelser med jordgubbar
Även den här pajen var otroligt lättbakad. Idag har jag provat en ny variant av äppeltoscapaj. Den är endast sötad med sirap och pajdegen valde jag att ersätta vaniljsockret med vaniljpulver, men det gör man som man vill
Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
Gjorde kokosbotten i en 16 cm form då jag ville ha en högre botten, inte att rekommendera om man vill dela på den, kokosbotten går inte att dela på utan att den går sönder en del, fick ta hjälp av min tårtring för att bygga ihop tårtan igen och den blev då kanon eftersom botten är så saftig, men det är bättre att baka tre bottnar för sig
Blanda mjöl, kakao, och bakpulver. Häll smeten i bakformen. 1 msk bakpulver. jag gräddade den i en form på 26 cm i diameter, men satt i en krage av bakplåtspapper i formen. 1 msk bakpulver
Hemma gjorda Toffifee. Mums. Till 30 st1 dl socker1 dl grädde1 dl sirap1 tsk vaniljsockerca 30 hasselnötter100 g nougat50 g mörk chokladKoka upp grädde, socker och sirap och sjud tills termometern visar ca 120° eller gör kulprovet