Mat är livet

Mat är livet

  • 11 Recept
Efterrätt till festligheterna

Efterrätt till festligheterna

Smält smöret och kör det med digestivekexen i matberedaren. Bra med frysta efterrätter som kan göras dagen innan eller flera dagar innan om det är svårt att hinna med
Gino - en somrig efterrätt mitt i vintern! Helt crazy eller bara gott?

Gino - en somrig efterrätt mitt i vintern! Helt crazy eller bara gott?

Maten lagar han från ett gammal receptkort som gavs ut av Hemmets Journal för en massa år sedan. Det finns en anledning till att klassiker blir just en klassiker - när något är så bra från början att man inte behöver göra om receptet - det håller år efter år
Smarrig efterrätt

Smarrig efterrätt

Hallon eller andra bär. Smula ned digestivekexen i botten av en pajform. Sjud 1 burk kondenserad mjölk i vattenbad 30 min,
Fyllda paprikor med vegetarisk röra

Fyllda paprikor med vegetarisk röra

Här har jag en bas på linser och mathavre och det går att smaksatta på massor med olika sätt. ½ tub tomatpuré
Fredagsmys med festlig filé

Fredagsmys med festlig filé

Sätt kastrullen över sjudande vattenbad och tillsätt matfettet i en tunn stråle under kraftig vispning
Saftig parmesankyckling i ugnen

Saftig parmesankyckling i ugnen

Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Kycklinggryta med sötsur sås

Kycklinggryta med sötsur sås

Passar också jättebra att frysa in i matlådor för senare tillfällen. Det här mina vänner är en riktig favvo för mig
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Skär köttet i bitar. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

 Nu är det snart dax för Jul med Ernst och det vill inte jag missa. Vispa philadelphiaost, socker och vaniljsocker tills det är klumpfritt
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Låt gärna kycklingen ligga i marinaden några timmar innan tillagning för extra smak, men har man inte tid så går det bra att tillaga den direkt också