Hetta upp olja i en stekpanna och tillsätt 1 påse quornfärs/vegansk sojafärs. Olivkrämen i detta recept kan ersättas med goda svarta oliver om man har det hemma
Tillsätt nästan 1 påse fryst sojafärs och fräs i ytterligare några minuter. När jag var liten var köttfärssås en återkommande maträtt hemma hos oss, inte minst för att det var "ätvänligt"
Trots att originalet innehåller kött finns det passar rätten alldeles utmärkt att laga vegetarisk, och det finns flera recept på olika sorters vegetarisk moussaka, med allt från kikärtor till potatis till sojafärs
Här serverar jag det rostat med en krämig sojafärs och en korianderhummus. Dessvärre var jag alldeles för hungrig för att minnas måtten på det jag hade i sojafärsen, men jag minns i alla fall ingredienserna
1. Vegochili. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs löken tillsammans med färs och morötter
Stek sojafärsen på hög värme, blanda i tomatsås, matlagningsgrädde och fajita-kryddan. Lägg på sojafärsen, strö på den veganska mozzarellan och champinjonerna och tomaterna