Sätt ugnen på 200 grader. Skölj,skala och tag bort kärnhuset i squashen och riv den grovt. Skala och hacka löken,fräs den mjuk i olja utan att den tar färg
Häll alla ingredienser till såsen i en gryta och låt småkoka medan du wokar det andra. Tärna kycklingfilén och woka på hög värme i hälften av oljan tillsammans med pressad vitlök
Smörj en form, häll i chipsen. Skiva och stek köttet. Krydda och lägg köttet på chipsen i formen. Vispa i ordning såsen, koka upp men den ska inte bli tjock
Brödfyllningen. Torkade tomater, vitlök, timjam och olivolja gör man i ordning kvällen innan. Pressa vitlöken, blanda med finfördelat tomat, timjam och oliv olja, låt dra över natten
Smält smöret i en kastrull och blanda i grädden och mjölken. När vätskan är "fingervarm", blanda i jästen och sockret och rör runt tills det har löst upp sig
Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
Egentligen så kan man variera dessa i oändlighet, men så här gjorde jag mina. Igår på Diggiloo så tog vi med oss pizzasnurror som jag hade bakat tidigare under dagen
I helgen fick vi recept på ananaspaj av svärmor - bara sådär via telefon. Hon skulle nämligen iväg till goda vänner och hade precis "slängt ihop ett säkert kort som inte går att misslyckas med"
Ett litet matrecept var det här. Vi åt en jättegod tacopaj på nyårsafton och sedan har några av er läskat mig på instagram med att ni ätit tacos i olika former så nu har även vi ätit tacopaj här hemma
Oj vilken konstig dag det här har varit. Egentligen ska jag bara jobba fem timmar på fredagar från 8 till 13, men eftersom jag ville vara med på ett möte med astma- och allergiföreningen i Luleå och skolfolk på morgonen så flyttade jag min arbetstid