Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, 26-28 cm i diameter. Klipp till ett bakplåtspapper efter formens storlek och lägg det i botten på formen
Ställ i kyl minst en timme eller över natten. Grädda i cirka 10-15 minuter eller tills det fått fin färg. Klicka ut bottnar som är lite större än en fem kronaGrädda i cirka 10-15 minuter eller tills det fått fin färg
Grädda 10-15minuter i mitten av ugnen. För någon vecka sedan då vi var och storhandlade så såg jag en pall fylld med nutella,och så var de för halva priset
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter, tills den har fått lite färg. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten
Enligt originalreceptet ska knäcket stå inne i ugnen 45 minuter i 150 grader men jag tog ut mina tidigare för att de inte skulle bli brända. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg. Receptet hämtat från Birgitta Höglund's mat 45 minuter. 20 minuter