mat

mat

  • 6 Recept
20 sekunders aioli

20 sekunders aioli

Lägg i alla ingredienser förutom vitlöken i ett bunke eller ett mixerglas, för ner stavmixern försiktigt mot botten
Maddes aioli

Maddes aioli

Blanda äggulor, citronsaft, pressad vitlök och salt i en bunke. Häll crème fraichen i en annan bunke. Strila ner oljan under kraftig omrörning i crème fraichen
Hemmagjord aioli

Hemmagjord aioli

Det är inga problem för mig att älska en maträtt bara det finns mycket sås vid sidan av om man säger så
Hemlagad aioli

Hemlagad aioli

Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott. Och det är inte speciellt svårt att göra heller. Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god
Bearnaisesås

Bearnaisesås

1. Smält smöret på svag värme i en kastrull på spisen, håll varmt. 2. Vispa äggulorna i en kastrull med försiktig värme tillsammans med vinäger, salt och peppar
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Smält matfett sakta på mycket svag värme i en kastrull. Om såsen börjar "skära sig"- tillsätt en matsked iskallt vatten och vispa kraftigt