Härligt mumsiga lakritsmaränger som är himla goda till glass Lakritsmaränger50 stycken små maränger3 st äggvitor1 tsk citronsaft, färskpressad1 dl socker2 dl florsocker½ msk lakritsgranulat eller 1 msk lakritspulverGör så här
Använder det här receptet som kommer från Hello Sugars Blogg. Hon har översatt receptet som hon hämtat från bloggen Tartelette(För er som bor i Göteborg eller i närheten så finns det färdigt mandelmjöl att köpa på Indian Food House på Herkulesgatan ute på Backaplan)ca 40 st120g äggvitor, uppdelat i två skålar35g socker150g fint malen mandel150g florsocker150g socker till sockerlag50g vatten till sockerlagEventuellt valfri pastafärg och smakessensSätt ugnen på 160 grader C
Var ett tag sedan jag gjorde macarons nu och då det blir en hel del äggvitor över när jag gör glass så passade det utmärkt att göra just lite macarons just idag, körde på ett säkert kort med ett recept som brukar funka bra för mig, dvs det med sockerlag
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
101 söta favoriter. Överraskade sambon med lite kärleksmums idag, hans absoluta favoritkaka förutom budapestrulle och pinocchiotårta, ja glad blev han och jag gillar kärleksmums med