Vilt

Vilt

  • 4 Recept
Flygande Jakob

Flygande Jakob

Gör så här Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme

Mammas goda viltskavsgryta

2 paket viltskav eller ca 500 g tunt skivat älg- eller rådjurskött. Fräs skaven i smör (har du eget kött skär köttet i tunna skivor när det är lätt tinat)
Viltsås till Pasta.

Viltsås till Pasta.

Strimla viltskaven och tillsätt i grytan. Viltskav. Så här gör du. 60 minuter. Hacka löken. Fräs lök och svamp i smör
Viltskav med kantareller och rårörda lingon

Viltskav med kantareller och rårörda lingon

Viltskaven serveras med kokt potatis, rårörda lingon och gärna en morotssallad. " (4 portioner) 500 gr viltskav1 gul lök - finhackad2 dl förvällda och grovhackade kantareller3 msk kalvfond, koncentrerad3 dl lätt crème fraîche1 dl grädde1 dl vattensalt, peppar och citronsaft2 cl konjaksmör att bryna i Bryn skaven i smöret och tillsätt den finhackade löken och kantarellerna. 500 gr viltskav