Mat

Mat

  • 13 Recept
VECKANS SNABBA- BLOMKÅL OCH BROCCOLIGRATÄNG

VECKANS SNABBA- BLOMKÅL OCH BROCCOLIGRATÄNG

Har ni ont om tid för matlagning denna vecka.  . Jag har lösningen. Här kommer ett enkelt, gott och hälsosamt recept som ger dig fullt med energi och tid för annat du ska hinna med
Veckans Husman: Kålpudding

Veckans Husman: Kålpudding

Här får dem välja "sin" rätt, gärna vara med och laga maten också. Hur får man barnen och äta. 12-åringen Molly i huset har önskat "Veckans Husman"
Veckans middag: Piroger

Veckans middag: Piroger

Mat & Middagar. Perfekt som lite matigare mellanmål eller grab and go när man är i farten. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater
Mannerströms Skagentoast

Mannerströms Skagentoast

Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt. Har faktiskt aldrig gjort egen skagenröra förut utan bara köpt men det var ju superenkelt
Vegetarisk currygryta med kokosmjölk

Vegetarisk currygryta med kokosmjölk

3 st (360 g) tomater. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 msk tomatpuré
Ajvarbiffar i krämig sås

Ajvarbiffar i krämig sås

Ajvar i olika maträtter är faktiskt gott. Detta var riktigt gott. Väldigt smakrikt blev det i denna härliga krämiga sås
Falaffel med tomatbulgur och myntayoghurt

Falaffel med tomatbulgur och myntayoghurt

Suverän vegetarisk rätt att slänga ihop när det är lite bråttom. Köp färdig falaffel och ha i frysen. Jag använde Findus Falaffel som finns i påsar i frysdisken
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Riktig bearnaisesås, inte svår att göra. 3 – 4 personer. 1/2 – 1 finhackad scharlottenlök, ca 1 msk. 2 msk rödvinsvinäger