LammentrecôteIngredienser1 kg lammentrecôte med ben2 vitlök solo2 msk timjanSalt och peppar50 g smör att steka iGör så härTa ut köttet ur kylskåpet minst 15 min innan det ska stekas, om det är tinat. Stek det kryddade köttet på hög värme i ca 2 minuter per sida, stektiden kan variera lite med tjockleken på bitarna
Förgrädda pajskalet i ca tio minuter. Grädda några minuter till. Häll över äggstanningen och grädda i 175 grader ca 30 minuter tills fyllningen stannat – du testar lätt med en sticka i mitten av pajen. 30 minuter till
Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylskåp 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 6-8 min. Grädde nederst i ugnen ca 25 minuter. Låt stå och svala i kyl minst 4 timmar eller över natten innan servering
Krämig torskfilésås med broccoli och pasta, enkel och god kvällsmat på 30 minuter för 4 personer. Hacka broccoli i lite mindre bitar och fräs i smör och rapsolja i 10 minuter, hacka torsken (som på bilden) och blanda med broccolin. Låt torsken och broccolin stekas i ca 5 minuter på medelvärme. Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Relaterat 30 minuter