Fläsk- och rotfruktsgryta Ingredienser Portioner. 4 500 g fläskkarré i bit eller grytbitar av gris 2 gula lökar 2 morötter 1 liten kålrot (à 350 g) 1 palsternacka (à 150 g) 1/2 tsk torkad dragon 2 msk konc kycklingfond 8 dl vatten 1 msk honung 2 - 3 lagerblad 5 vitpepparkorn 3/4 msk dijonsenap 2 msk hackad persilja olivolja salt vatten Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Potatisgratäng med creme fraiche 1 kg potatis. 1 gul lök. 2 dl grädde. 2 dl creme fraiche. 2 vitlöksklyftor. salt, peppar, oregano. 1,5 dl riven ost1 www.landleyskok.se
Köttfärsbiff 1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. 2. Hacka löken och stek den mjuk. 3. Blanda köttfärs, ströbröd, lök, ägg, grädde, salt och peppar www.stowr.se
Fiskgratäng med dill Potatismos. Skala och dela potatisen i bitar. Koka den i ca 10 minuter. Lägg i broccolin i bitar och koka tills allt är mjukt Hemmets Journal
Feta- och olivmuffins Matmuffins är ett utmärkt komplement till en soppa, istället för den där vanliga smörgåsen med ost. Jag brukar göra en omgång muffins då och då, de som blir över fryser jag in och plockar fram när det är soppdags igen Mina reflektioner
Pinocchiotårtan tar hela nätet med storm – en titt på innehållet så förstår jag varför!www.extraextra.se
Krämig pasta med bacon Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna mezze maniche) 1/2 purjolök 1 vitlöksklyfta 2 förp tärnat bacon (à 140 g) 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1/2 msk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap 150 g haricots verts Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10 www.ica.se
Broccoligratäng Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt 0,5 tsk salt. Rensa under tiden broccolin. Skär loss buketter och dela de som är stora receptfavoriter.se
Coq au vin Tina kycklingarna om de är djupfrysta. Skär dem i mindre bitar och torka dem väl. Bryn kycklingbitarna runtom i lite matfett i en stekpanna Hemmets Journal
Fylld falukorv med potatismos Skär snitt i korven. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Kärna ur och klyfta äpplet. Stoppa ner ost, paprika och äpple i skårorna Hemmets Journal
Fish’n chips 1. Tina fisken. 2. Sätt ugnen på 225°C. 3. Klyfta potatisen och blanda med oljan på en plåt. Salta och peppra. 4. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter www.stowr.se
Biff a la Lindström 1. Arbeta samman färsen med ägget. Späd med grädde och buljong. Smaksätt med salt och peppar, men arbeta färsen så lite som möjligt www.stowr.se