Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 20 Recept
Mina Favoriter
Fläsk- och rotfruktsgryta

Fläsk- och rotfruktsgryta

Ingredienser Portioner. 4 500 g fläskkarré i bit eller grytbitar av gris 2 gula lökar 2 morötter 1 liten kålrot (à 350 g) 1 palsternacka (à 150 g) 1/2 tsk torkad dragon 2 msk konc kycklingfond 8 dl vatten 1 msk honung 2 - 3 lagerblad 5 vitpepparkorn 3/4 msk dijonsenap 2 msk hackad persilja olivolja salt vatten Lägg till i inköpslistan
Potatisgratäng med creme fraiche

Potatisgratäng med creme fraiche

1 kg potatis. 1 gul lök. 2 dl grädde. 2 dl creme fraiche. 2 vitlöksklyftor. salt, peppar, oregano. 1,5 dl riven ost1
Köttfärsbiff

Köttfärsbiff

1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. 2. Hacka löken och stek den mjuk. 3. Blanda köttfärs, ströbröd, lök, ägg, grädde, salt och peppar
Fiskgratäng med dill

Fiskgratäng med dill

Potatismos. Skala och dela potatisen i bitar. Koka den i ca 10 minuter. Lägg i broccolin i bitar och koka tills allt är mjukt
Feta- och olivmuffins

Feta- och olivmuffins

Matmuffins är ett utmärkt komplement till en soppa, istället för den där vanliga smörgåsen med ost. Jag brukar göra en omgång muffins då och då, de som blir över fryser jag in och plockar fram när det är soppdags igen
Krämig pasta med bacon

Krämig pasta med bacon

Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna mezze maniche) 1/2 purjolök 1 vitlöksklyfta 2 förp tärnat bacon (à 140 g) 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1/2 msk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap 150 g haricots verts Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Broccoligratäng

Broccoligratäng

Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt 0,5 tsk salt. Rensa under tiden broccolin. Skär loss buketter och dela de som är stora
Coq au vin

Coq au vin

Tina kycklingarna om de är djupfrysta. Skär dem i mindre bitar och torka dem väl. Bryn kycklingbitarna runtom i lite matfett i en stekpanna
Fylld falukorv med potatismos

Fylld falukorv med potatismos

Skär snitt i korven. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Kärna ur och klyfta äpplet. Stoppa ner ost, paprika och äpple i skårorna
Fish’n chips

Fish’n chips

1. Tina fisken. 2. Sätt ugnen på 225°C. 3. Klyfta potatisen och blanda med oljan på en plåt. Salta och peppra. 4. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter
Biff a la Lindström

Biff a la Lindström

1. Arbeta samman färsen med ägget. Späd med grädde och buljong. Smaksätt med salt och peppar, men arbeta färsen så lite som möjligt