Brödet är tvärslut, inte ens en smula att knapra på…slut. Affärens bröd undviks så mycket det bara går och ingen surdeg har jag som är redo att bakas med
Den här dagen, alltså. Ridå. Vi drar ett streck över den här tisdagen och pratar valnötsbullar istället. I helgen var vi ju på landet men eftersom det var 5 (
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Kavla ut degen 1-1,5 cm tjock och stansa ut runda bröd. Grädda bröden mitt i ugnen i 8-10 min. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregryn
Super goda bröd som min kitchen aid hjälpe mig snurra ihop. ) Bäst till frukost. Jäste bara 1 gång. (förutom plåt 2 som fick vänta lite)ca 12 st25 g jäst3 dl ljummen mjölk2 msk honung2 msk rapsolja½ krm kardemumma½ tsk salt3 dl siktat dinkelmjöl( ej fullkorn)VetemjölLös jästen i mjölken
Klicka smeten i smord brödform 1,5 liter. Blanda alla torra ingredienser. Rör i sirap och yoghurt. Det ska bli en kletig smet så sätt eventuellt i 1 extra msk yoghurt
Låt brödet svalna något innan du stjälper upp det. 2 dl brödsirap. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sist på sirap och filmjölk
Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Jag har tidigare skrivit ut ett recept på ett fröbröd och jag ville prova göra en variant på det brödet utan ägg då jag försöker använda mindre ägg i min matlagning/bakning