Johan Ullman
Inför jul

Inför jul

Klassisk rödbetssallad

Klassisk rödbetssallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 burk(ar) rödbetor , inlagda 2 st äpplen , röda 1 st gul lök(ar) 1 dl majonnäs , köpt eller hemlagad 1 msk fransk senap 1 dl crème fraiche , lätt 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet
Långkål

Långkål

Gör så här. Koka kålen i buljong eller skinkspad ca 10 min. Låt den rinna av i en sil. Fräs kålen i smör i en gryta
Klassiska Julköttbullar

Klassiska Julköttbullar

Ska de frysas in och värmas i ugn till julbordet behöver de inte vara helt genomstekta – då blir de lätt torra när de värms på
Julköttbullar

Julköttbullar

Värm färska eller djupfrysta köttbullar i lite matfett kryddat med malda nejlikor så får köttbullarna julsmak
Kolaknäck och jordnötsknäck.

Kolaknäck och jordnötsknäck.

Då var det dags att prova på lite knäck ur min nya bok " Godis Boken" som jag vann med mitt "pull apart bröd" på en baksida
Mannerströms saftiga lussekatter

Mannerströms saftiga lussekatter

Mannerströms saftiga lussekatterSmält smör i en kastrull tillsammans med saffran. Häll i mjölken och värm tills det är fingervarmt
Glutenfria pepparkakor med kristyr

Glutenfria pepparkakor med kristyr

I år har jag gjort glutenfria pepparkakor av den enda anledningen att jag vill hålla min glutenfria diet, men samtidigt också kunna njuta av julens smaker
Lussekatter

Lussekatter

Lussekatter. När jag ändå hade en dag ledigt passade jag på att baka. Först skulle det varit till morfar men eftersom min man typ hinner äta upp alla innan de kommit till morfar så fick jag göra dubbel sats haha
julens goda köttbullar

julens goda köttbullar

Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja