Mosade kikärtor med smak av spiskummin, chili, tahini och härlig olivolja. När du smaksätter din Hummus ska du balansera smakerna av spiskummin, tahini (sesampasta) och chili med salt, olivolja och citron
2 glasIngredienser125 g choklad av god kvalitet, gärna smaksatt4 dl mjölk1 nypa kanelett par matskedar socker (efter önskad sötma)1 liten nypa flingsaltInstruktionerBryt ner chokladen i mindre bitarVärm försiktigt upp mjölken och lägg i chokladenVärm tills allt har smältBlanda i kanel, socker och saltSmaka av och njut med lättvispad grädde3
Grädda i ugnen ca 30 minuter. Sänk sedan värmen till ca 190 och öppna luckan på glänt i 10 minuter. Dagens recept är helt gudomligt, Frankrike i en dessert
Hur ska man egentligen göra för att få fin färg på kycklingen när man ska steka den. Här ger jag dig några tips vilka kommer få dig att alltid få perfekt resultat på din kyckling
Att koka sina egna fonder kan kännas jobbigt, även jag känner så ibland. Men lägger man bara ner den där lilla extratiden det krävs så kommer din egenkokta fond att lyfta dina maträtter till en helt ny dimension
Spiskummin är en favorit hos oss när vi lagar morotsbiffar. 4Ingredienser1 kg morötter (försök hitta söta och gärna eko)3 st äggca 3-5 msk ströbröd200 g fetaost2 msk spiskummin3 msk hackad persiljasaltpepparolja till stekningInstruktionerSkala och riv morötterna grovt på rivjärnSautera i oljaTärna fetaostenI en bunke blandar du alla ingredienserSmaka av innan du formar till biffarStek i olja för att få fin färg och bli varma i mittenNJUT. 2 msk spiskummin