Idag går det 17. e Uppdraget på Kågeskolan av stapeln. Jag hejar förstås på min klass 9a. Ikväll är det 9. ornas kväll och det är mycket som ska hinna bli klart innan dess
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
God kväll på er. Här kommer det utlovade receptet på gårdagskvällens smarriga räksallad. Ingenting för nitiska bantare, men gärna för bantare med “unna-sig-dagar”
Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen så att den blir lite tunnare. Skär degen i trekanter och dra ut degbitarna så att de blir längre och lite oregelbundna
Ja, det måste nog vara en av mina största laster och favoriter när det kommer till ätbara ting. (Enligt mina källor ska brödet även gå att frysa, tänk då bara på att det inte håller lika länge som vanligt bröd i frysen med tanke på den höga andelen olivolja)
Endast två ingredienser behövs till denna efterrätt, Ahlgrens bilar och grädde, men den kräver ändå sin tid och planering då de olika lagren av pannacotta måste stelna innan nästa lager hälls på