MAT

MAT

  • 6 Recept
Risotto med bacon, purjolök och champinjoner

Risotto med bacon, purjolök och champinjoner

Fyra portioner risotto2 msk smör1 hackad gul lök4 dl risottoris1 dl vitt vin (matlagningsvin från vanliga matbutiken går bra)1-1,5 liter grönsaksbuljong (det kan variera från gång till gång hur mycket som behövs beroende på rissort osv)1,5 dl parmesanSvartpepparAtt blanda och toppa risotton med när den är klar500 g champinjoner, skivade, frästa och kryddade med lite salt och svartpeppar1 liten purjolök, strimlad och fräst2 paket bacon, fräst och skuren i mindre bitarGör så här
Matkinas Benfria kotlett

Matkinas Benfria kotlett

Lägg dom benfria råa kotlettskivorna i gratängformen. Rör ihop såsen och häll den över kotletterna. Grädda gratängen i 225 grader i 50 minuter
Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 msk tomatpuré
Pastagratäng med kassler

Pastagratäng med kassler

Bra när man behöver lite matlådor i frysen. 2,5 dl matlagningsgrädde. 2,5 dl matlagningsgrädde. Har bloggat om denna pastagratäng tidigare, men den är så god att jag lägger ut receptet igen, lite uppdaterat + nyare bilder
Frasig potatisrulle

Frasig potatisrulle

En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås