Perfekta glassen som också mättar gott efter en dag på stranden. Du kan variera valnötterna till paranötter i degen och till macademianötter i själva glassen ( det står i ursprungsreceptet i boken men ibland är det svårt att hitta naturella macademianötter
Häll smeten i glassformar och pressa ned jordgubbsskivorna längs med sidorna. Så här gör du. Mixa alla ingredienser förutom agavesirap i en mixer eller med mixerstav
Vill man då äta nyttig glass passar en smoothieglass perfekt. Använd er gärna av glassmaskin då får ni en krämig glass, vill ni frysa in den direkt i frysen rekommenderar jag glassformar då den blir hård att ta av annars
Jag älskar glass, det har inte undgått någon som läser här. Nu hade jag inte lagat glass på flera helger, på grund av vistelser på landet och i Göteborg
Jag hittade isglassformar på Ica för ett par dagar sedan, och idag blev det invigning. En härligt läskande isglass med smak av hallon och persika bjöds det på till efterrätt ute i Brån idag
I helgen gjorde jag isglass med blåbärssmak, mums. Jag blandade blåbär och lite svarta vinbär i mixen och hällde därefter ner det i isglassformarna (som jag köpte förra sommaren på IKEA)
Såhär på söndagen så kan det väl vara gott med en snabbgjord glass, eller vad säger ni. Lägg annars de frysta bären, kvargen och vaniljpulvret i en bunke och mixa med stavmixer tills det blir glassliknande konsistens
Någon enstaka gång om året gör vi egen glass. Ofta på grund av att barnen tycker det är skumt att andra barn bjuds på glass till höger och vänster och vi aldrig har en enda glasslåda i vår frys
Låt sedan bottnen svalna på galler innan glass smeten hälls på. Glassen. Glass fyllning. Häll glass smeten på den kalla bottnen som fortfarande är i sin form och ställ in i frys i 4 timmar innan servering. Ta fram glassen ca 20 min innan den ska ätas så är den lättare att dela och inte alls så hård