En snabblagad och god kycklinggratäng med mango chutney, paprika och curry. Sedan glömde jag dessvärre att ta fler bilder på den färdiga gratängen, glupsk som man är
Fläskkarré är alltid gott och tillsammans med tomat och svamp en riktig festrätt. Denna rätten kan man göra i förväg och sedan göra klart i ugnen när man skall servera den
Sätt ugnen på 200 grader • Blanda grädde/crème fraiche, pesto och citronsaft • Dela kycklingklubborna i två delar och bryn dem i olivolja tills de fått vacker färg och är nästan genomstekta • Smaksätt med salt och peppar och lägg i en ugnsfast form • Skölj och skiva purjon fint och lägg tillsammans med blomkålsbuketterna på kycklingen • Du kan förvälla blomkålen i lättsaltat vatten om du vill, men det behövs inte om du använder riktigt små buketter • Häll över gräddblandningen • Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills blomkålsbuketterna är mjuka och då är även kycklingen genomstekt
Skär chorizon i slantar. Strimla kycklingen. Finhacka all lök. Låt allt få färg i stekpanna med kokosfett. Häll på grädde, crème fraiche och kryddor, smaka av