Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och fördela marinaden över. Kyckling. Häll lite olja över kycklingen och sätt in formen i ugn i cirka 1 timma och 30 minyter på 125 grader. 8 kycklingklubbor à 200 g
4 kycklingklubbor. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
För ca en månad sedan publicerade jag receptet på Astrids ugnskyckling Ketjap Manis. Ett recept jag älskar eftersom man slipper steka kycklingen, kycklingen tillagas i en god sås i ugnen istället
Lägg marinad och kycklingben i en plastpåse och marinera så länge du har tid, gärna över natten. Lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en ugnsfast form och ställ på ena sidan av plåten med potatisen