jenny

jenny

  • 5 Recept
KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA

KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA

Visst är det gott med nybakade frukostbullar och kalljästa bullar är så perfekt. Och dessutom minimal arbetsinsats
Kalljästa frukostbullar!

Kalljästa frukostbullar!

Det finns få saker som är så underbart som nybakade frallor till helgfrukosten. Här kommer det receptet som jag använder mest just nu
Kalljästa brödbullar

Kalljästa brödbullar

16 st. Ingredienser. 1 pkt torrjäst (14 gram). ½ l vatten. 1 msk socker. 1½ tsk salt. 3 msk olja. 10 dl vetemjöl. 3 dl rågsikt
Kalljästa morgonfrallor

Kalljästa morgonfrallor

Smula ner jästen i en skål och rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt kesella, olja, salt och siktat mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten