28 December 2016. Buffé,. Fest,. Förrätter,. Jul & Nyår. blinier,. förrätt,. nyårsmeny,. rökt lax. Potatisblinier med lax & grönkålskräm med rom och västerbottenflarn
Tina fisktärningarna. Gärna i en skål i kylen över natten. Låt rinna av i en sil. Blanda fisk, salt, peppar och dill i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör till en färs
Tack Pella. Hej du. Idag är vi hemma, barnen och jag. Allt är lite snörvligt och febrigt. Jag vet att killarna har dålig aptit när dom är sjuka, men när jag frågade vad dom ville ha till lunch fick jag ett enhetligt svar
Det är kul att göra sin egen ravioli. Visserligen är det lite pilligt men det blir gudomlikt gott. Passar perfekt att göra nu när hösten har kommit på allvar och man känner för lite mys
Koka upp vatten med salt. Ha i riset när det kokat upp och låt det puttra under lock i 19 minuter. Rör om då och då och så till att det inte bränner fast
Pizza med pesto, skinka, lök och champinjoner. När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizza med pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
I senaste Svensk Jakt hade de gjort Cordon Bleu, vilket jag genast blev sugen på. Från böjran varCordon Bleu en matlagnings-orden instiftad av Henrik III på 1500 talet, för framståenede inom matlagningskonsten
Mycket god och enkel förrätt som passar året runt. 6 port1 kg räkor med skal½ kruka dill10 cm purjolök10 cm gurka10 körsbärstomater2 avokadocitronsaftsalt, pepparDressing