Jennys kokbok

Jennys kokbok

  • 91 Recept
Fiskfärsbiffar med citronsås

Fiskfärsbiffar med citronsås

Tina fisktärningarna. Gärna i en skål i kylen över natten. Låt rinna av i en sil. Blanda fisk, salt, peppar och dill i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör till en färs
Egen grönkålspasta

Egen grönkålspasta

Tack Pella. Hej du. Idag är vi hemma, barnen och jag. Allt är lite snörvligt och febrigt. Jag vet att killarna har dålig aptit när dom är sjuka, men när jag frågade vad dom ville ha till lunch fick jag ett enhetligt svar
Julig sallad

Julig sallad

Rödkål är en av grönsakerna som jag förknippar mest med julen. Hmm ja efter brysselkål och grönkål är det nog det i alla fall
Kall basilikasås

Kall basilikasås

  1 st Kruka färsk basilika Normalstorlek som man köper i affären. 1  1 st Vitlöksklyfta, hackad/riven
Spenatplättar med fetaost och grekisk sallad

Spenatplättar med fetaost och grekisk sallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram spenat , hackad 1 msk rapsolja 1,5 tsk salt 3,5 dl vetemjöl 100 gram fetaost 8 dl mjölk 1 msk , till stekning 5 st ägg 1 msk rapsolja , till stekning Dressing 0,5 tsk salt 2 msk vinäger 1 krm peppar 0,25 kruka(or) basilikablad , ca
Godaste tacogratängen

Godaste tacogratängen

Gör såhär. 1) Blanda creme fraiche och philadelphiaost till en krämig röra. 2) Stek köttfärsen enligt anvisningarna för tacoköttfärs
Ravioli med tre olika fyllningar och tre såser.

Ravioli med tre olika fyllningar och tre såser.

Det är kul att göra sin egen ravioli. Visserligen är det lite pilligt men det blir gudomlikt gott. Passar perfekt att göra nu när hösten har kommit på allvar och man känner för lite mys
Paella med lax och räkor

Paella med lax och räkor

Koka upp vatten med salt. Ha i riset när det kokat upp och låt det puttra under lock i 19 minuter. Rör om då och då och så till att det inte bränner fast

Frityrsmet fluffig kinesisk frityrsmet

Vispa äggvitan till fast skum. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sedan vatten och rör ihop till en slät smet
Pizza med pesto, skinka, lök och champinjoner

Pizza med pesto, skinka, lök och champinjoner

Pizza med pesto, skinka, lök och champinjoner. När min man hörde att jag hade gjort pizza när han var borta på sin konferens blev han lite avundsjuk så jag passade på att göra ytterligare en långpannepizza igår till middag för att göra honom glad =) Den här gången blev det en pizza med pesto, rökt skinka, champinjoner, lök, tomatsås och ost och den blev hur god som helst
Friterad kyckling i tacobröd med chilimajonnäs

Friterad kyckling i tacobröd med chilimajonnäs

Friterad kycklinglårfilé800 g kycklinglårfilé 1,5 dl vetemjöl 1 tsk paprikapulver 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt 1 krm chilipulver 1 krm svartpeppar 3 dl pankoströbröd 2 ägg, uppvispade olja, till fritering (t ex neutral rapsolja eller frityrolja)
Key Limepaj i glas/ Key Lime Pie

Key Limepaj i glas/ Key Lime Pie

Key Limepaj i glas/ Key Lime Pie. 1 februari 2018 @ 11. 01. När jag fyllde år så hade jag lunch för mitt tjejgäng
Cordon bleu på Vildsvin och Västernottenost

Cordon bleu på Vildsvin och Västernottenost

I senaste Svensk Jakt hade de gjort Cordon Bleu, vilket jag genast blev sugen på. Från böjran varCordon Bleu en matlagnings-orden instiftad av Henrik III på 1500 talet, för framståenede inom matlagningskonsten
Räkcocktail med avokado och chilidressing

Räkcocktail med avokado och chilidressing

Mycket god och enkel förrätt som passar året runt. 6 port1 kg räkor med skal½ kruka dill10 cm purjolök10 cm gurka10 körsbärstomater2 avokadocitronsaftsalt, pepparDressing