Mina favoriter

Mina favoriter

  • 47 Recept
Mina favoriter
Pitabröd

Pitabröd

Oj vad mycket godare det är med hembakade pitabröd än köpta. Igår åt vi kycklingkebab till middag och det var riktigt gott med de här nybakade pitabröden

Arepa

För att laga ArepaSätt på ugnen på 225 grader. Blanda samman vatten, salt och majsmjöl till en mjuk och smidig deg

Arepas

1. Häll på mjölen i en skål. 2. Häll på lite vatten och arbeta degen snabbt med händerna för att få en konsistens som liknar modellerinsmassa
En liten sydamerikanare

En liten sydamerikanare

Jag åt mina arepas varma med lite smält smör på och ett glas mjölk till, det räckte för att få lite smak av sydamerika en stund denna morgon
Tortilla

Tortilla

Blanda vetemjöl, majsmjöl och salt. Tillsätt olivolja och vatten och knåda degen smidig. Låt vila i kylen i minst 30 minuter
Luftiga frallor

Luftiga frallor

Dessa frallor är mina absolut favoritbröd att baka, de är beroendeframkallande goda. Härligt mjuka och luftiga frallor som är enkla att baka
Grädda raggmunk i långpanna!

Grädda raggmunk i långpanna!

Häromdagen utlovade jag en rapport från vår raggmunksmiddag. Att raggmunk är gott (i synnerhet när det serveras tillsammans med fläsk
PULLED PORK (BEEF)

PULLED PORK (BEEF)

Jag har ett gäng maträtter och bakverk på en lista som jag tänker att jag ska laga någon gång. Gårdagens mat kom från den listan, nämligen pulled pork
Friterade bananer på två sätt...

Friterade bananer på två sätt...

En av julklapparna var en fritös. Har velat ha en sådan hur länge som helst. Upptäckten som är gjord är att nästan allt går att fritera och nästan allt blir godare när det är friterat
Snabba kladdmuffins

Snabba kladdmuffins

På måndag är det kladdkakans dag och här kommer ett superenkelt, snabbt och gott recept på kladdmuffins, eller kladdkaksmuffins
Budapest

Budapest

Yeey vad gott. Det som är såå bra med budapest är att det inte går att misslyckas. Det gör inget om marängen bli lite underbakad eller överbakad
Godaste pizzasalladen är så god!

Godaste pizzasalladen är så god!

Hoppas verkligen att ni alla fått njuta av en precis lika underbar höstdag som vi här nere gjort, sol från blåaste himmel och en sån där krispig hög luft som man nästan kan ta på
Pizzasallad

Pizzasallad

Pizzasallad på restaurang har aldrig varit någon favorit hos mig. Jag bestämde mig dock för att göra pizzasallad förra lördagen då vi hade några vänner över på spel och pizzakväll
Ljus chokladfudge

Ljus chokladfudge

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och småkoka tills tempe-raturen är 120°. Använd gärna en sockertermometer
En underbar chokladruta

En underbar chokladruta

Tribute-to-Katharine-Hepburn Brownies. Från boken. Baking. From my house to yours by Dorie Greenspan. Katharine Hepburn var en fantastisk skådespelerska som i senare tid blivit utsedd av American Film Institute till USAs bästa kvinnliga skådespelerska någondsin i landets historia
Crème brûlée!

Crème brûlée!

 . Cème brûlée är kung bland efterrätter och är enkel att göra till många. Den funkar utmärkt att göra en dag i förväg för att brännas på vid servering
Crème brûlée

Crème brûlée

Om det blir över en massa äggulor när du bakar kan du göra en härlig crème brûlée, en ljuvlig kräm som gräddas i vattenbad i ugnen
Crème brûlée

Crème brûlée

Nu är det snart ett nytt år. Jag vill tacka alla er som läser bloggen för att ni vill komma och hälsa på här hos mig, det känns helt galet att det finns folk som tycker att det jag bakar och skriver faktiskt är intressant
Rhode Islandsås

Rhode Islandsås

1,5 dl gräddfil eller matyoghurt. 11,5 dl majonnäs. 10,5 dl chilisås. 15 droppar tabasco. 11 krm salt och 0,5 krm vitpeppar